Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Reţinut pentru trecerea frauduloasă a…

Reţinut pentru trecerea frauduloasă a frontierei

Colaboratorii Serviciului Grăniceri au depistat şi reţinut un cetăţean al Ucrainei, care intenţiona să trecă ilegal frontiera de stat. Grupul mobil din cadrul pichetului de grăniceri „Giurgiuleşti”, în urma unei informaţii parvenite de la inspectorii controlului de frontieră din punctul de trecere “Giurgiuleşti-Galaţi”, a surprins la 100 m de linia de frontieră, un bărbat care intenţiona să treacă ilegal hotarul moldo-ucrainean.

Persoana a fost reţinută şi condusă la sediul pichetului, în scopul stabilirii identităţii acesteia şi continuării cercetărilor de rigoare.
Din verificările efectuate a fost stabilit că bărbatul este locuitor al satului Grecino, Ucraina, pe nume Anatolii K., în vîrstă de 47 ani.

Conform declaraţiilor ucraineanului, acesta a purces la trecerea clandestină a hotarului în Republica Moldova, din considerentul că era în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. În acest fel pe parcursul a trei zile aflate în oraşul Reni, s-a informat de la populaţia locală despre împrejurimile care despart hotarul moldo-ucrainean, ca în cele din urmă să-şi încerce norocul de a trece ilegal frontiera. Plan, însă, dat peste cap de grăniceri. Totodată, şi-a justificat gestul şi prin faptul că nu dispunea de actele necesare pentru a călători legal.

Bărbatul reţinut pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a fost transmis Comisariatului de poliţie din or. Cahul întru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.